60-jarigen vaker inkomen

60’ers hebben vaker een inkomen op latere leeftijd en krijgen hierdoor minder vaak een uitkering of al een pensioen. Dit is bijna twee/drie keer zo vaak als 60’ers uit 2001. Het aantal 60-jarigen dat al vroeger met pensioen gaat is ook met de helft gedaald. Daarnaast zijn er minder 60-jarigen die onder andere een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben. Dit blijkt het recentelijk onderzoek en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Er is de laatste jaren natuurlijk veel te doen over het werken op latere leeftijd. Door de verhoging van de AOW-leeftijd dienen veel mensen langer te werken. Wanneer de AOW-uitkering vervalt dienen mensen op een andere manier rond te komen. Dit is een belangrijke reden voor mensen om nog langer te werken en daardoor meer pensioen op te bouwen voor de tijd tot zij de AOW-leeftijd hebben bereikt.

Hiernaast is het aanvragen van een uitkering moeilijker dan voorheen. Dit zorgt er ook voor dat meer mensen door dienen te werken. Dit is zowel onder mannen als vrouwen zo, al is het aandeel 60-jarigen vrouwen wat werkt de afgelopen jaren wel veel groter geworden. Wanneer je kijkt naar de percentages zie je dat in 2006 4,5% van de 65-jarigen betaald werk had, in 2016 was dit al 20,5%. Dat is een enorme stijging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *