Uitzendbranche groeit

De Nederlandse economie groeit. Veel bedrijven groeien mee met de Nederlandse economie, zo ook de uitzendbranche. Veel uitzendbureau’s merken een toename naar de vraag van geschikt personeel. Het aantal openstaande vacatures stijgt ook door de krapte op de arbeidsmarkt. Vele organisaties vinden het lastig om zelf de openstaande vacatures in te vullen of hebben hier niet genoeg tijd voor. Zij schakelen dan een uitzendbureau in die hun daarbij kan helpen.

Vanaf 2013 stijgt het aantal medewerkers met een flexibele arbeidsrelatie. Bij medewerkers met een vaste arbeidsrelatie neemt dit aantal licht af. Dit komt mede doordat de inzet van flexibele arbeidskrachten bij werkgevers leidt tot vele voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkgevers die kampen met pieken en dalen in de werkgelegenheid. Flexibele arbeidskrachten kunnen de continuïteit bewaren. Ook voor medewerkers biedt het een geschikte en eenvoudige opstap naar de arbeidsmarkt. Zij zijn hierdoor nog niet geheel verbonden aan een bedrijf.

Veel uitzendbureau’s maken tegenwoordig de keuze om de backoffice uit te besteden. Voornamelijk omdat zij hierdoor hun focus meer kunnen leggen op de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Uitbesteden backoffice: voor veel intermediairs een geschikte keuze. Het brengt administratieve, financiële en juridische voordelen. En het brengt uiteraard een goede HR-kennispartner met zich mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *