Meeste kans vaste baan in banken- of verzekeringswezen

Als medewerkers met een tijdelijk contract kun je het beste aan de slag gaan in de banken- of verzekeringswezen. Je hebt daar namelijk de hoogste kans op een vaste baan. In deze branche kan een groot deel van de medewerkers met een tijdelijke contract na loop van tijd vast aan de slag. Dit blijkt uit cijfers van het UWV.

Het percentage bij de banken- en verzekeringswezen is hierbij hoger dan andere branches, die vaak ook medewerkers met een tijdelijk contract inzetten. De branche heeft lang te maken gehad met leegloop. Zij willen daarom graag goede arbeidskrachten tot zijn beschikking. Ook in de branches zoals bouw, zorg en onderwijs heb je een grote kans op als medewerker met een tijdelijk contract een vast contract te krijgen. In de landbouwbranche en de schoonmaakbranche is dit het laagst. Zij hebben minder kans om van een tijdelijk contract over te gaan in een vast contract.

Het is momenteel moeilijk om aan geschoold en geschikt personeel te komen. Er is een krappe arbeidsmarkt, al laten de cijfers momenteel zien dat dit iets aan het afnemen is. Het is daarom belangrijk om personeel te weten binden en boeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra opleidingsbudget voor het personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *